over Fouchier Architecture (FA)

Of het nu het ontwerp voor een klein object, een school of een groot gebouw op de schaal van een ziekenhuis betreft; gerichte en betrokken aandacht tot in het kleinste detail brengt ieder project tot leven!

Door nauw contact met opdrachtgevers probeer ik zo goed mogelijk bij iedere opgave een goed afgestemd geheel en een unieke ontwerpoplossing te bieden.

Sinds mijn afgeronde opleiding architectonische vormgeving aan de kunstacademie in Maastricht en een met eervolle vermelding afgeronde architectuuropleiding aan de Technische Universiteit Delft ben ik geïnteresseerd geraakt in de invloed van techniek op architectuur en vice versa.

Verder ben ik zeer geïnteresseerd in bouwinnovatie, duurzaamheid en de wisselwerking van de natuur op de gebouwde omgeving. Ik ben bekend met projectorganisatie en uitwerking in BIM (Building Information Modelling).

Door de jaren heen heb ik mijn kennis en ervaring op dit gebied vergroot door in zowel groot als klein teamverband verschillende gebouwen uit te werken en te realiseren. Eerst enkele jaren voornamelijk woningbouw bij Duinker van der Torre in Amsterdam en vanaf 2006 tot heden bij Atelier PRO in Den Haag utilitaire gebouwen zoals ziekenhuizen en scholen. Daarnaast ben ik sinds 2014 ook als freelance architect werkzaam onder eigen naam Fouchier Architecture (FA).

Samen met Johan van Lierop werk ik aan projecten van de Bouwery,  een door hem opgerichte Studio voor Architectuur en Design gevestigd in Rotterdam.

Graag wil ik met opdrachtgevers overleggen en hen adviseren om samen tot het gewenste ontwerp te komen. Licht, lucht, ruimte en duurzaamheid zijn daarbij voor mij belangrijke kwaliteiten en uitgangspunten die hieraan bijdragen.

Paul Fouchier